


Η Γενετζάκη Αικατερίνα είναι Διεθνολόγος. Τον Ιούλιο του 2017 αποφοίτησε από το Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών με κατεύθυνση τις Διεθνείς Σχέσεις & Οργανισμούς του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Εν συνεχεία απέκτησε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Εξειδίκευσης στη Διακυβέρνηση, Ανάπτυξη και Ασφάλεια στη Μεσόγειο από το ίδιο Πανεπιστήμιο.
Τα ερευνητικά και γνωστικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν θέματα Διεθνούς Προστασίας, Ενεργειακής Ασφάλειας και Ζητήματα Ασφάλειας της Ευρύτερης Μέσης Ανατολής και Ανατολικής Μεσογείου, έχοντας συγγράψει μελέτες και άρθρα που έχουν δημοσιευθεί σε ινστιτούτα στρατηγικών μελετών, ηλεκτρονικές εφημερίδες και οργανισμούς. Έχει συμμετάσχει σε συνεδριάσεις που αφορούν σύγχρονα διεθνή και περιφερειακά ζητήματα, ενώ παράλληλα έχει διοργανώσει ομιλίες με θέμα «Η Προσέγγιση της Ριζοσπαστικής Ισλαμικής Τρομοκρατίας: Διεθνείς και Κοινωνικές Διαστάσεις», όπως επίσης και την επιστημονική ημερίδα «Η Προσέγγιση του Φαινομένου Human Trafficking στην Ελλάδα».
Εργάζεται σε φορείς του Ιδιωτικού και του Δημοσίου τομέα που απασχολούνται με τη Διεθνή Προστασία και τη Μετανάστευση, ενώ διατελεί Διευθύντρια Έργου στον Οργανισμό Κοινωνίας των Πολιτών «Posidonia NPO» που ασχολείται με θέματα Διεθνούς Προστασίας.
Ομιλεί την Ελληνική, την Αγγλική και την Αραβική γλώσσα.







Αποφοίτησε το 2018 από την Νομική Σχολή του ΑΠΘ και παράλληλα με την πρακτική του άσκηση ως υποψήφιος δικηγόρος ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στο Τμήμα Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών στην κατεύθυνση της Διακυβέρνησης του Περιβάλλοντος και εξειδικεύτηκε στις Διεθνείς Σχέσεις και την Γεωπολιτική.
Στα ερευνητικά ενδιαφέροντά του περιλαμβάνονται θέματα γεωπολιτικής και ασφάλειας, ενέργειας, πολιτικής οικονομίας, ιστορίας και κοινωνιολογίας. Αρθρογραφεί τακτικά στα περιοδικά Hellenic Nexus και Τρίτο Μάτι πάνω σε επίκαιρα θέματα.




Η Γεωργία έχει συμμετάσχει ενεργά σε ακαδημαϊκά σεμινάρια, καλύπτοντας τομείς όπως ο αντισημιτισμός, ο φιλελληνισμός, η ελληνική και βυζαντινή ιστορία, η σύγχρονη παγκόσμια πολιτική και οικονομία.
Έχει άπταιστη γνώση Αγγλικής και Ελληνικής γλώσσας και έχει βασικές γνώσεις Ιαπωνικών, Γερμανικών και Γαλλικών.






Πιστεύει στην συνεχή εκπαίδευση και εξέλιξη και έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια διαφόρων κλάδων, από πολιτικές επιστήμες και διπλωματία μέχρι project management.
Τα τελευταία χρόνια εργάζεται στον ευρύτερο τομέα του τουρισμού και το ερευνητικό της ενδιαφέρον εντοπίζεται στην πολιτιστική διπλωματία καθώς και σε θέματα δημοσίου δικαίου και στρατηγικής επικοινωνίας.


Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν: Τρομοκρατία/Αντιτρομοκρατία, Διεθνείς Σχέσεις, Γεωπολιτική, Συγκρούσεις και την Συλλογή Πληροφοριών (Intelligence). Μάλιστα, η μεταπτυχιακή διατριβή του εξέταζε την σύνδεση της Τρομοκρατίας με το Human Trafficking – πώς τρομοκρατικές ομάδες αξιοποιούν το Human Trafficking για την εκπλήρωση στρατηγικών και τακτικών / επιχειρησιακών στόχων, καθώς και ζητήματα ασφαλείας που καλούνται να αντιμετωπίσουν τα κράτη (Έλαβε τον βαθμό “Άριστα”). Έχει συμμετάσχει στο Olympia Summer Academy (Ιούλιος 2024) στον κύκλο της Τρομοκρατίας, παρακολουθώντας διαλέξεις από τους καθηγητές Ανδρέα Γκόφα, Σοφία Γαλάνη και Diego Muro.
Ακόμη, ασχολείται με την Συλλογή Πληροφοριών Ανοιχτών Πηγών (Open Source Intelligence/ OSINT). Επιπλέον, άρθρο του σχετικά με τους κινδύνους ασφαλείας που καλούνται να αντιμετωπίσουν τα κράτη από την σύνδεση του Human Trafficking και της Τρομοκρατίας, έχει φιλοξενηθεί στο περιοδικό “Security Manager”.
Έχει επίσης ολοκληρώσει επιπρόσθετα επιμορφωτικά μαθήματα/courses όπως: “The Threat of Nuclear Terrorism” του Πανεπιστημίου του Stadford (Online), “Risk in Modern Society” του Πανεπιστημίου του Leiden, “Osint Workshop” από το The Cyber Institute, “Social Media Research” από το The Totem Project, “Open – Source Intelligence” από το Basel Institute,καθώς παρακολουθεί και ανάλογα webinars.

Συμμετείχε επίσης στο συνέδριο MARE NOSTRUM XI – Η Μεσόγειος στις αρχές της νέας δεκαετίας – Παλιές και νέες προκλήσεις -, με θέμα παρουσίασης: «Η οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών στην Ανατολική Μεσόγειο, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και οι Μνημόνιο Συνεργασίας Τουρκίας – Λιβύης».



Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τις Διεθνείς Σχέσεις και την Παγκόσμια Ασφάλεια, τις Στρατηγικές Σπουδές, την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφαλείας της ΕΕ και την γεωγραφική περιοχή της Μέσης Ανατολής.
Μιλάει ελληνικά, αγγλικά και ισπανικά.



Εξειδικευμένος από διεθνείς οργανισμούς (ΝΑΤΟ, ΕΕ, SANS) σε θέματα Κυβερνοπολέμου, Κυβερνοάμυνας, Κυβερνοασφάλειας, επιχειρήσεων ΜΜΕ και Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης και πληροφοριακών επιχειρήσεων. Έχει διατελέσει, επιτελής και τμηματάρχης σε θέσεις αναλυτή και συμβούλου σε θέματα κυβερνοπολέμου, κυβερνοασφάλειας και πληροφοριακών επιχειρήσεων σε αντίστοιχες διευθύνσεις στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας.
Καθηγητής και διαλέκτης σε σχολεία, σεμινάρια των Ενόπλων Δυνάμεων και Διεθνών οργανισμών σχετικά με θέματα πληροφοριακών επιχειρήσεων και κυβερνοασφάλειας. Έχει εκπονήσει πλήθος μελετών και άρθρων σε θέματα κυβερνοπο-λέμου, κυβερνοασφάλειας και πληροφοριακών επιχειρήσεων.
Τομείς ακαδημαϊκών ενδιαφερόντων του αποτελούν ο κυβερνοπόλεμος, κυβερνοάμυνα, κυβερνοασφάλεια, πληροφοριακές επιχειρήσεις, ψυχολογικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις ΜΜΕ και Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, Στρατηγική Επικοινωνία, Υβριδικές απειλές.
Μιλάει άπταιστα Αγγλικά και Γαλλικά.

Εκτός απ την ελληνική ομιλεί άπταιστα την αγγλική (C2) και σε ικανοποιητικό βαθμό την γαλλική γλώσσα (C1). Τέλος, τα βασικά ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν κυρίως τις Διεθνείς Σχέσεις, την Γεωπολιτική και την Διεθνή Ασφάλεια. Πιο συγκεκριμένα, έχει μελετήσει ενδελεχώς την δράση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην παγκόσμια σκακιέρα, καθώς και την επίλυση διεθνών διενέξεων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη Μέση Ανατολή.






Από 1/1/2024 είναι δημοτικός σύμβουλος Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού, τακτικό μέλος της Δημοτικής Επιτροπής και της Επιτροπής για την Ισότητα των Φύλων.

