

Επιπροσθέτως, έχει διατελέσει συνυπεύθυνος της εθελοντικής διοίκησης του τομέα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Τμήματος Αθηνών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Επιπλέον, κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου της Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) στις 17 Σεπτεμβρίου του 2020 της Περιφέρειας Αττικής του Κεντρικού Τομέα Αθηνών με αντικείμενο τον κυκλώνα ΙΑΝΟ εκπροσώπησε τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Τέλος, κατά την περίοδο των φονικών πυρκαγιών στο Σχίνο Κορινθίας (2021) τοποθετήθηκε στη θέση του επικεφαλής του κλιμακίου που επιχείρησε με εντολή της κεντρικής διοίκησης του Ε.Ε.Σ.


Η Γενετζάκη Αικατερίνα είναι Διεθνολόγος. Τον Ιούλιο του 2017 αποφοίτησε από το Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών με κατεύθυνση τις Διεθνείς Σχέσεις & Οργανισμούς του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Εν συνεχεία απέκτησε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Εξειδίκευσης στη Διακυβέρνηση, Ανάπτυξη και Ασφάλεια στη Μεσόγειο από το ίδιο Πανεπιστήμιο.
Τα ερευνητικά και γνωστικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν θέματα Διεθνούς Προστασίας, Ενεργειακής Ασφάλειας και Ζητήματα Ασφάλειας της Ευρύτερης Μέσης Ανατολής και Ανατολικής Μεσογείου, έχοντας συγγράψει μελέτες και άρθρα που έχουν δημοσιευθεί σε ινστιτούτα στρατηγικών μελετών, ηλεκτρονικές εφημερίδες και οργανισμούς. Έχει συμμετάσχει σε συνεδριάσεις που αφορούν σύγχρονα διεθνή και περιφερειακά ζητήματα, ενώ παράλληλα έχει διοργανώσει ομιλίες με θέμα «Η Προσέγγιση της Ριζοσπαστικής Ισλαμικής Τρομοκρατίας: Διεθνείς και Κοινωνικές Διαστάσεις», όπως επίσης και την επιστημονική ημερίδα «Η Προσέγγιση του Φαινομένου Human Trafficking στην Ελλάδα».
Εργάζεται σε φορείς του Ιδιωτικού και του Δημοσίου τομέα που απασχολούνται με τη Διεθνή Προστασία και τη Μετανάστευση, ενώ διατελεί Διευθύντρια Έργου στον Οργανισμό Κοινωνίας των Πολιτών «Posidonia NPO» που ασχολείται με θέματα Διεθνούς Προστασίας.
Ομιλεί την Ελληνική, την Αγγλική και την Αραβική γλώσσα.


Πραγματοποίησε πρακτική άσκηση στο Υπουργείο Εξωτερικών στην Διεύθυνση Εθιμοτυπίας, καθώς και στον Ελληνικό Οργανισμό Πολιτικών Επιστημόνων. Έχει παρακολουθήσει πληθώρα συνεδρίων, σεμιναρίων και διαλέξεων, με θέματα που αφορούν την ελληνική εξωτερική πολιτική, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την στρατηγική. Γνωρίζει Αγγλικά και Γαλλικά.





Αποφοίτησε το 2018 από την Νομική Σχολή του ΑΠΘ και παράλληλα με την πρακτική του άσκηση ως υποψήφιος δικηγόρος ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στο Τμήμα Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών στην κατεύθυνση της Διακυβέρνησης του Περιβάλλοντος και εξειδικεύτηκε στις Διεθνείς Σχέσεις και την Γεωπολιτική.
Στα ερευνητικά ενδιαφέροντά του περιλαμβάνονται θέματα γεωπολιτικής και ασφάλειας, ενέργειας, πολιτικής οικονομίας, ιστορίας και κοινωνιολογίας. Αρθρογραφεί τακτικά στα περιοδικά Hellenic Nexus και Τρίτο Μάτι πάνω σε επίκαιρα θέματα.





Κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών του σπουδών αρθρογραφούσε πάνω σε ζητήματα διεθνούς πολιτικής για λογαριασμό του ηλεκτρονικού περιοδικού The Perspective Webzine της φοιτητικής οργάνωσης Association of Foreign Affairs in Lund. Η εμπειρία του εμπεριέχει 10 μήνες εθελοντικής προσφοράς με τους Εθελοντές των Ηνωμένων Εθνών, όπου εργάστηκε για μια συνδεδεμένη με το Πρόγραμμα Περιβάλλοντος του ΟΗΕ ΜΚΟ πάνω στην καμπάνια της για την ευαισθητοποίηση περί κλιματικής αλλαγής. Ο Γιώργος έχει άριστη γνώση της αγγλικής και επαρκή γνώση της ρωσικής γλώσσας. Τα πρωτεύοντα ακαδημαϊκά και ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν κυρίως τις περίπλοκες σχέσεις μεταξύ της περιβαλλοντικής καταστροφής, της κλιματικής αλλαγής, της βιώσιμης ανάπτυξης, της ειρήνης και της ασφάλειας. Επιπροσθέτως, ο Γιώργος ενδιαφέρεται ιδιαιτέρως για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας στα Δυτικά Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη.

Η Μαριάννα Κουτέλα είναι δημοσιογράφος και απόφοιτη του τμήματος Διεθνών Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Το 2017 συμμετείχε στο πρόγραμμα Erasmus, μέσω του οποίου παρακολούθησε μαθήματα Διεθνούς Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Nicolae Titulescu της Ρουμανίας. Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων σχετικά με το αντικείμενο των σπουδών της και στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων οι διεθνείς σχέσεις, η εξωτερική πολιτική, η στρατηγική, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Οικονομικών Σχέσεων και Διεθνούς Δικαίου και Θεσμών). Ερεύνησε για το Ινστιτούτο Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και συμμετείχε στο πρόγραμμα του Erasmus +, ως πρακτικά ασκούμενος στον προξενικό και τον πολιτικό τομέα της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Παρίσι. Ομιλεί άριστα την αγγλική γλώσσα καθώς και πολύ καλάτην γαλλική (δίπλωμα επιπέδου C2 και στις δύο γλώσσες). Εργάστηκε εθελοντικά στο δίκτυο της AIESEC και συμμετείχε σε σχετικές με τις σπουδές του ημερίδες και εκδηλώσεις (ιδιαίτερα δε στα πλαίσια του Ελληνικού Συνδέσμου Ηνωμένων Εθνών). Επιδεικνύει ενδιαφέρον για πληθώρα αντικειμένων μελέτης: ιδιαίτερη βαρύτητα προσδίδεται στην μελέτη δυνάμεων εκτός του ευρωατλαντικού άξονα (λ.χ. Κίνα και άλλες οικονομίες BRICS), πολιτικοκοινωνικά και οικονομικά ευαίσθητων ζητημάτων (όπως η ενεργειακή ασφάλεια) καθώς και στην ανάλυση σύγχρονων περιβαλλοντικών και διαπολιτισμικών ζητημάτων.




Έχει απασχοληθεί στο ναυτιλιακό κλάδο στην Αθήνα ενώ αυτή την περίοδο εργάζεται στον κλάδο του Yachting στην Ολλανδία. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζουν στις Διεθνείς πολιτικές και κοινωνικές αλλαγές εντός και εκτός Ευρωπαϊκών συνόρων, γεγονότα που αφορούν και επηρεάζουν το Διεθνές εμπόριο, εξελίξεις που συμβαίνουν στον χώρο της Ευρωζώνης, ζητήματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη και τεχνολογικές εξελίξεις στο χώρο της ναυτιλίας.

Στο πλαίσιο της ακαδημαϊκής της πορείας πραγματοποίησε πρακτική άσκηση στο Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών στην Υπηρεσία Ενημέρωσης και Δημόσιας Διπλωματίας (2016-2017), στο Ελεγκτικό Συνέδριο (2017-2017) και στο ΚΕΔΙΣΑ (2023-2023). Το 2021 έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στις «Σύγχρονες Δημοσιογραφικές Σπουδές» από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο Πατρών με μερική υποτροφία λόγω της άριστης επίδοσής της. Επίσης, το 2019 ανακηρύχθηκε πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης στην οποία εισήχθη μετά από κατακτήτριες εξετάσεις καταλαμβάνοντας την έκτη θέση σε σειρά επιτυχόντων. Το 2012 έλαβε το πτυχίο της από το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών από το Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών με εξειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις και το Διεθνές Δίκαιο. Είναι μέλος σε διάφορες ενώσεις και συλλόγους όπως ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών και το ΕΛΙΣΜΕ. Ομιλεί αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά, αραβικά και τουρκικά.


Κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών σπουδών της υπήρξε παρουσιάστρια σε διαδικτυακή εκπομπή που αφορούσε ζητήματα επικαιρότητας του φοιτητικού κόσμου εντός των Ελληνικών Πανεπιστημίων. Παράλληλα, εργάστηκε ως αρθρογράφος και υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων στην ιστοσελίδα makedoniawebtv.gr με πλήθος άρθρων που αφορούν βίους Αγίων, θεολογικά και επίκαιρα ζητήματα καθώς και άλλες δημοσιεύσεις όπως επιμέλεια συνεντεύξεων δημοσίων προσώπων και καλλιτεχνών. Συμμετείχε σε ημερίδες και ομιλίες διεθνών στρατιωτικών συνεδρίων, μεταξύ διακεκριμένων αεροπόρων, με θέματα που αφορούν την ανάπτυξη της στρατιωτικής αμυντικής βιομηχανίας στον Ελλαδικό χώρο και πραγματοποίησε εισήγηση πάνω στην οποία και έχει βραβευθεί από το Σύνδεσμο Αποφοίτων της Σχολής Ικάρων. Έχει παρακολουθήσει, επίσης, πλήθος επιστημονικών συνεδρίων και συμποσίων με θεολογικό, εκπαιδευτικό, ιατρικό και ιστορικό περιεχόμενο.



Εξειδικευμένος από διεθνείς οργανισμούς (ΝΑΤΟ, ΕΕ, SANS) σε θέματα Κυβερνοπολέμου, Κυβερνοάμυνας, Κυβερνοασφάλειας, επιχειρήσεων ΜΜΕ και Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης και πληροφοριακών επιχειρήσεων. Έχει διατελέσει, επιτελής και τμηματάρχης σε θέσεις αναλυτή και συμβούλου σε θέματα κυβερνοπολέμου, κυβερνοασφάλειας και πληροφοριακών επιχειρήσεων σε αντίστοιχες διευθύνσεις στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας.
Καθηγητής και διαλέκτης σε σχολεία, σεμινάρια των Ενόπλων Δυνάμεων και Διεθνών οργανισμών σχετικά με θέματα πληροφοριακών επιχειρήσεων και κυβερνοασφάλειας. Έχει εκπονήσει πλήθος μελετών και άρθρων σε θέματα κυβερνοπο-λέμου, κυβερνοασφάλειας και πληροφοριακών επιχειρήσεων.
Τομείς ακαδημαϊκών ενδιαφερόντων του αποτελούν ο κυβερνοπόλεμος, κυβερνοάμυνα, κυβερνοασφάλεια, πληροφοριακές επιχειρήσεις, ψυχολογικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις ΜΜΕ και Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, Στρατηγική Επικοινωνία, Υβριδικές απειλές.
Μιλάει άπταιστα Αγγλικά και Γαλλικά.

Έχει παρακολουθήσει και έχει συμμετάσχει σε πλήθος διαλέξεων και προσομοιώσεων σχετικά με τις διεθνείς σχέσεις. Εκτός από την ελληνική, μιλά άπταιστα την αγγλική και τη γαλλική γλώσσα και κατέχει βασικές γνώσεις αραβικών. Κύρια επιστημονικά του ενδιαφέροντα αποτελούν οι διεθνείς σχέσεις και η διεθνής ασφάλεια, η διεθνής πολιτική της Μέσης Ανατολής και η αμερικανική εξωτερική πολιτική.


Διετέλεσε μέλος της Συνόδου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φοιτητών (ESU) και Γενικός Γραμματέας του Μεσογειακού Δικτύου Φοιτητών (MedNet) καθώς και πρεσβευτής της Ευρωπαϊκής Δεξαμενής Σκέψης Φοιτητών (EST). Είναι επίσης εισηγητής, διαλέξεων, σεμιναρίων και βιωματικών εργαστηρίων στη Παγκύπρια σχολή γονέων. Διετέλεσε ως δημοτικός σύμβουλος νεολαίας. Έχει δημοσιεύσεις σε κυπριακό και ξένο τύπο. Είναι μέλος του Ινστιτούτου Νέων Επιστημόνων (ΙΝΕ) και του Cyprus Youth Diploma CY. Διετέλεσε μέλος της ομάδας οικονομικών μελετών του κοινοβουλευτικού κόμματος καθώς και μέλος της επιτροπής Διεθνών Σχέσεων.





