Το μοιραίο Airbus 321 που συνετρίβη στο Σινά «διαλύθηκε στον αέρα»

Posted on Posted in Διεθνείς Ειδήσεις

Το αεροσκάφος A-321 της Kogalymavia διαλύθηκε στον αέρα, δήλωσε ο επικεφαλής αρμόδιας ρωσικής υπηρεσίας έπειτα από επίσκεψή του στον τόπο της συντριβής στην Χασανά της χερσονήσου του Σινά, επισημαίνοντας ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να εξαχθούν συμπεράσματα για τα αίτια της τραγωδίας. Στο μικροσκόπιο τα δύο μαύρα κουτιά.

Απορρίπτουν αμφότερες Ρωσία και Αίγυπτος ως αναξιόπιστους τους ισχυρισμούς των τζιχαντιστών περί κατάρριψης της πτήσης KGL9268. Παρ” όλα αυτά και η Emirates, μετά τις Lufthansa και Air France, θα αποφεύγει να πετά πάνω από το Σινά.

«Η διάλυσή του έγινε στον αέρα και τα συντρίμμια διασκορπίστηκαν σε μεγάλη έκταση, περίπου 20 τετραγωνικών χιλιομέτρων» δήλωσε στους δημοσιογράφους από το Κάιρο ο Βίκτορ Σοροτσένκο, επικεφαλής της Διακυβερνητικής Επιτροπής Αεροπορίας (MAK), διευκρινίζοντας ότι ακόμη είναι «πολύ νωρίς για να εξάγουμε οποιοδήποτε συμπέρασμα».

Η ΜΑΚ είναι αρμόδια για τις έρευνες μετά από ένα αεροπορικό δυστύχημα στη Ρωσία. Με την ιδιότητα του επικεφαλής της ο Σοροτσένκο συμμετέχει στην έρευνα για τη συντριβή της πτήσης KGL9268, σε συνεργασία με τους Αιγύπτιους ειδικούς αλλά και Γάλλους και Γερμανούς εμπειρογνώμονες που εκπροσωπούν την κατασκευάστρια εταιρεία Airbus.
Οι ειδικοί πρόβαλαν ως πιθανή την υπόθεση της διάλυσης του αεροσκάφους εν πτήσει λόγω του τρόπου με τον οποίο διασκορπίστηκαν τα συντρίμμια.

Οι αιγυπτιακές αρχές ανακοίνωσαν το Σάββατο ότι βρήκαν τμήματα του αεροσκάφους και απανθρακωμένες σορούς σε έναν κύκλο με ακτίνα οκτώ χιλιομέτρων, κάτι που σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες δείχνει ότι το αεροσκάφος Airbus A321 δεν κατέπεσε ακέραιο αλλά διαλύθηκε ή εξερράγη εν πτήσει.

Αξιωματικός του αιγυπτιακού στρατού που μετέχει στις έρευνες ανέφερε την Κυριακή ότι η περίμετρος των ερευνών επεκτάθηκε στα 15 χιλιόμετρα.

Η εξέταση των δύο καταγραφέων ξεκίνησε άμεσα. Σύμφωνα με το Κάιρο, τα δύο μαύρα κουτιά έχουν μόνο μικρές ζημιές και αναμένεται σύντομα να «μιλήσουν».

Το αεροσκάφος εκτελούσε δρομολόγιο από το αιγυπτιακό θέρετρο του Σαρμ ελ Σέιχ προς την Αγία Πετρούπολη. Επέβαιναν 217 επιβάτες και επταμελές πλήρωμα. Από τους επιβάτες, οι 138 ήταν γυναίκες, 62 άνδρες και 17 παιδιά. Οι 214 ήταν ρώσοι και 3 ουκρανοί.

Από το σημείο της συντριβής, στην περιοχή της Χασανά περίπου 70 χλμ. νότια του Ελ Αρίς, έχουν περισυλλεχθεί 163 σοροί.

Πηγή:www.tovima.gr