Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (Master of Arts) στη «Διακυβέρνηση, Ανάπτυξη και Ασφάλεια στη Μεσόγειο» του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, το οποίο απέκτησε με υποτροφία του ΓΕΣ. Toν Μάιο του 2019 συμμετείχε ως εισηγητής στο συνέδριο Mare Nostrum X που διοργανώθηκε από το Κέντρο Μελέτης Μεσογειακής-Μεσανατολικής Πολιτικής και Πολιτισμού (ΚΕ.Μ.ΜΕ.Π.), ενώ άρθρα του έχουν φιλοξενηθεί στο περιοδικό «Στρατιωτική Επιθεώρηση» του Γενικού Επιτελείου Στρατού καθώς και στο επιστημονικό περιοδικό «Η Ελλάδα, η Ευρώπη και ο Κόσμος» της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών.
Κατέχει σε άριστο επίπεδο (Γ2/C2) την Αγγλική γλώσσα (Certificate of Proficiency in English του Πανεπιστημίου του Cambridge) και στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με το διάβασμα, το ψάρεμα, τη συλλογή νομισμάτων & χαρτονομισμάτων, τη μουσική και τη γυμναστική. Κατά το παρελθόν έχει λάβει μέρος σε αγώνες μεγάλων αποστάσεων και υπεραποστάσεων.
Σπούδασε Διεθνείς Σχέσεις και Ευρωπαϊκές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, και εξειδικεύτηκε στη Διαχείριση Κρίσεων και Ασφάλειας (MSc in Crisis & Security Management) στο Πανεπιστήμιο του Leiden.Στα πλαίσια των σπουδών του πραγματοποίησε πρακτική άσκηση στο Υπουργείο Εξωτερικών (Εθιμοτυπία) και στο Κέντρο Μελετών Ασφάλειας (ΚΕΜΕΑ) ενώ ασχολήθηκε εθελοντικά με την έρευνα στα πλαίσια σχετικών ομάδων (Δόκιμος ερευνητής στο Εργαστήριο Τουρκικών και Ευρασιατικών Μελετών – ΕΤΕΜ και στην Ειδική Μονάδα Έρευνας κρατών BRICS του Πανεπιστημίου Πειραιώς).
Εργάστηκε για έναν χρόνο (GTP programme) στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA) στην Κολωνία, καθώς και στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) ως Βοηθός Έρευνας σε προγράμματα με κύριο ερευνητικό αντικείμενο την ασφάλεια (Κυβερνοσφάλεια, Αντιμετώπιση Τρομοκρατίας, κτλ). Σήμερα εργάζεται ως Junior Expert σε Θέματα Κυβερνοασφάλειας και Αεροπορικής Ασφάλειας στην EASA. Τον Νοέμβριο του 2015 εντάχθηκε στην ομάδα των Δοκίμων Αναλυτών του ΚΕΔΙΣΑ και στη συνέχεια αναβαθμίστηκε σε Αναλυτή και Κύριο Ερευνητή. Την 30η Ιουνίου 2018 εξελέγη μέλος του Δ.Σ. από τη Γενική Συνέλευση των Εταίρων του ΚΕΔΙΣΑ και ανέλαβε καθήκοντα Οικονομικού Διαχειριστή. Την 30η Ιουνίου 2021 επανεξελέγη μέλος του Δ.Σ. και ανέλαβε καθήκοντα Γενικού Γραμματέα.
Κύρια ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι η Κυβερνοασφάλεια, η Αεροπορική Ασφάλεια (Safety & Security και οι διασυνδέσεις τους), ενώ έχει ασχοληθεί στο παρελθόν με την Τουρκική Εξωτερική Πολιτική και Οικονομία. Μιλάει άπταιστα Αγγλικά, ενώ κατέχει γνώσεις Γαλλικών, Γερμανικών και Τουρκικών.
Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται σε Μεσογειακά, Ευρωπαϊκά και Λατινο-Αμερικανικά ζητήματα, στην σχέση μεταξύ εθνικών ταυτοτήτων και διεθνών υποθέσεων, τo ρόλο των μη κρατικών φορέων στη χάραξη της εξωτερικής πολιτικής, την πολιτισμική διπλωματία και την μεταμορφωτική διαμεσολάβηση ως ειρηνικό τρόπο για την επίλυση συγκρούσεων.
Συνεργάζεται με το Katoikos.eu ως σχολιαστής σε θέματα εξωτερικής πολιτικής. Επίσης, συμμετέχει σε ΜΚΟ οι οποίες προάγουν τη δημοκρατία και διαφάνεια συμβουλεύοντας πάνω σε στρατηγικές επικοινωνίας ενώ έχει συνεργαστεί με την Cometa ASMME, μια Ιταλική ΜΚΟ η οποία ενισχύει έρευνα και συναντίληψη περί των μεταβολικών ασθενειών. Επιπρόσθετα, έχει εργαστεί στο διεθνές δικηγορικό γραφείο Todarello & Partners (Μιλάνο), το οποίο του έδωσε την δυνατότητα να κάνει νομική έρευνα και να αναπτύξει τις διαπραγματευτικές του ικανότητες.
Πέρα από Ιταλικά, μιλάει άπταιστα Ελληνικά, Αγγλικά, Ισπανικά και αρκετά καλά Γαλλικά, και μαθαίνει Αραβικά. Είναι, επίσης, πολυεδρικός μουσικός και παίζει εξαιρετικά τέσσερα όργανα. Από τα τέλη 2016 συνεργάζεται με το ΚΕΔΙΣΑ ως αναλυτής.
Ο Δρ Bukhari έχει εργαστεί σε πολλά κορυφαία think tanks, συμπεριλαμβανομένης της Σχολής Διεθνών Σπουδών S.Rajaratnam (RSIS) στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Nanyang στη Σιγκαπούρη, στο Ινστιτούτο Στρατηγικών Σπουδών Ισλαμαμπάντ (ISSI), στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Ανάλυσης της Τρομοκρατίας της Γενεύης (GCTAT) στο Fudan Development Institute (FDDI), Σαγκάη και στο Ερευνητικό Κέντρο FATA στο Ισλαμαμπάντ. Έχει επίσης διδάξει στην Ακαδημία Rabdan (ΗΑΕ) και στο Shaheed Zulfiqar Ali Bhutto Institute of Science & Technology (SZABIST), Ισλαμαμπάντ.
Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην Νότια και Κεντρική Ασία, όπου έχει επικεντρωθεί στην εσωτερική και εξωτερική δυναμική της περιοχής, συμπεριλαμβανομένης της τρομοκρατίας και των εξεγέρσεων, πάνω στις οποίες εκπόνησε και τη διδακτορική του διατριβή στο RSIS, NTU. Από το 2015-2020, ο Δρ Bukhari εργάστηκε ως σύμβουλος σε πολυάριθμους αναπτυξιακούς οργανισμούς όπως το UNDP, την UNESCO, το DFID, το GIZ, το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών και το Coffey International για πρωτοβουλίες ανασυγκρότησης μετά τη σύγκρουση (PCR) στα σύνορα Af-Pak. Έχει επίσης συμμετάσχει σε πρωτοβουλίες ανάπτυξης ικανοτήτων στον τομέα της αντιτρομοκρατίας και της PCR στη Σιγκαπούρη, το Μπαγκλαντές, την Ελβετία, το Πακιστάν και το Αφγανιστάν.
Ο Δρ Bukhari απέκτησε το διδακτορικό του στις Διεθνείς Σχέσεις από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Nanyang (NTU) στη Σιγκαπούρη