konstantinou_250

Εξ” αποστάσεως Στρατιωτική Εκπαίδευση στην Ελλάδα: Μελέτη περίπτωσης του διαδικτυακού προγράμματος επιμόρφωσης στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας

Posted on Posted in Ερευνητικές Εργασίες

Γράφει ο Θεμιστοκλής Κωνσταντίνου*
Η παρούσα ερευνητική εργασία η οποία εκπονήθηκε μέσα στα πλαίσια του μεταπτυχιακού πρόγραμματος «Σπουδές στην Εκπαίδευση» της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου(ΕΑΠ) αναφέρεται στην εξ” αποστάσεως στρατιωτική εκπαίδευση στην Ελλάδα μέσα από τη μελέτη περίπτωσης του διαδικτυακού προγράμματος επιμόρφωσης στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, που υλοποιείται μέσω της πλατφόρμας MOODLE, της Σχολής Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ)  του Υπουργείου  Εθνικής Άμυνας (ΥΕΘΑ). Στην έρευνα συμμετείχαν 48 σπουδαστές μέσω συμπλήρωσης ερωτηματολογίου, ενώ ελήφθησαν και συνεντεύξεις από τον Προϊστάμενο της  Εκπαιδευτικής Σειράς – ΕΣ Διαδικτυακής Μάθησης – ΔΙΜΑ, και από τον τοπικό διαχειριστή της πλατφόρμας MOODLE που χρησιμοποιεί η ΣΕΘΑ. Επιβλέπουσα της ερευνητικής εργασίας ήταν η Δρ. Αδαμαντία Σπανακά μέλος ΣΕΠ του ΕΑΠ.

* Ο κ. Θεμιστοκλής Κωνσταντίνου είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στις «Σπουδές στην Εκπαίδευση» της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του ΕΑΠ και Μόνιμο Στέλεχος του ΥΕΘΑ.

Συνεχίστε την ανάγνωση