Σε συναγερμό η Ευρώπη για πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα

Posted on Posted in Διεθνείς Ειδήσεις

Η Αστυνομία της Βιέννης δεν διευκρίνισε πάντως ποια ξένη υπηρεσία πληροφοριών έστειλε αυτήν την προειδοποίηση ωστόσο ζήτησε από τους Αυστριακούς την κατανόησή τους για την εντατικοποίηση των ελέγχων. Μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί εντολή για αναστολή προγραμματισμένων δραστηριοτήτων.
Την ίδια ώρα στη δημοσιότητα ήρθε ένα νέο ηχητικό μήνυμα του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους, Αμπου Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι, στο οποίο υποστηρίζει ότι το Χαλιφάτο μέρα με τη μέρα γίνεται και πιο ισχυρό, ενώ εκτοξεύει απειλές κατά του Ισραήλ, λέγοντας ότι η Παλαιστίνη θα γίνει ο τάφος τους. Μέχρι στιγμής ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί η γνησιότητα του μηνύματος.

Την εκτίμηση ότι οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους θα επιχειρήσουν να χτυπήσουν ξανά, διατύπωσε σήμερα και ο ιταλός υπουργός Εξωτερικών Πάολο Τζεντιλόνι.
Μιλώντας στην ιταλική Repubblica, ο ιταλός ΥΠΕΞ δηλώνει: «Το IK θέλει να επιδείξει ότι παραμένει ισχυρό, ωστόσο βρίσκεται σε πραγματική στρατιωτική δυσκολία. Ο Τζεντιλόνι δηλώνει ευθέως πως «γνωρίζουμε καλά ότι θα επιχειρήσουν να χτυπήσουν ξανά», ωστόσο εκτιμά πως «παρότι ο αγώνας θα είναι μακρύς, η δράση της διεθνούς κοινότητας έχει γίνει πιο αποτελεσματική».

Πηγή: www.ethnos.gr