Διδάκτωρ Μηχανικός Ε.Μ.Π. στον τομέα Πληροφορικής και κάτοχος ΜΒΑ διαπανεπιστημιακού προγράμματος του Ε.Μ.Π. Έχει πολύχρονη εμπειρία ως Μηχανικός Λογισμικού, Σύμβουλος Πληροφορικής και Διαχειριστής έργων ΤΠΕ σε πλήθος Ευρωπαϊκών ερευνητικών έργων (ACTS, ESPRIT και IST, E-CONTENT, FP6, FP7, TACIS, EuropeAid κ.λπ.) και αρκετών έργων στον κλάδο ΤΠΕ στην Ελλάδα. Είναι πιστοποιημένος αξιολογητής και ενταγμένος σε μητρώα αξιολογητών της Ε.Ε και της Ελλάδας και διαθέτει μεγάλη εμπειρία στις αξιολογήσεις επενδυτικών και αναπτυξιακών προγραμμάτων στην Ελλάδα στον τομέα της Πληροφορικής. Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος (ΤΕΕ) , Εκπρόσωπος Τ.Ε.Ε. (Αναπληρωματικό μέλος) στην Ο.Κ.Ε. (Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή Ελλάδος (από 1/4/2015), μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανολόγων-Ηλεκτρολόγων, μέλος της Ένωσης Μηχανικών Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδος (ΕΜηΠΕΕ), ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Αξιολόγησης (ΕΕΑ).
Ο Χρήστος Ζιώγας είναι Επίκουρος Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Ανακηρύχθηκε το 2013 διδάκτωρ Διεθνών Σχέσεων, του τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Από το 2013 έως το 2020 δίδαξε στο συγκεκριμένο Τμήμα σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Από το 2016 είναι εντεταλμένος Λέκτορας στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων.
Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων. Διδάσκει ως ωρομίσθιος καθηγητής στην Αεροπορική Σχολή Πολέμου από τον Οκτώβριο του 2019 και στην Ναυτική Σχολή Πολέμου από τον Ιανουάριο του 2021. Αρθρογραφεί στην ελληνική έκδοση της ηλεκτρονικής εφημερίδας «huffpost.gr».
Ο Δρ Bukhari έχει εργαστεί σε πολλά κορυφαία think tanks, συμπεριλαμβανομένης της Σχολής Διεθνών Σπουδών S.Rajaratnam (RSIS) στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Nanyang στη Σιγκαπούρη, στο Ινστιτούτο Στρατηγικών Σπουδών Ισλαμαμπάντ (ISSI), στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Ανάλυσης της Τρομοκρατίας της Γενεύης (GCTAT) στο Fudan Development Institute (FDDI), Σαγκάη και στο Ερευνητικό Κέντρο FATA στο Ισλαμαμπάντ. Έχει επίσης διδάξει στην Ακαδημία Rabdan (ΗΑΕ) και στο Shaheed Zulfiqar Ali Bhutto Institute of Science & Technology (SZABIST), Ισλαμαμπάντ.
Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην Νότια και Κεντρική Ασία, όπου έχει επικεντρωθεί στην εσωτερική και εξωτερική δυναμική της περιοχής, συμπεριλαμβανομένης της τρομοκρατίας και των εξεγέρσεων, πάνω στις οποίες εκπόνησε και τη διδακτορική του διατριβή στο RSIS, NTU. Από το 2015-2020, ο Δρ Bukhari εργάστηκε ως σύμβουλος σε πολυάριθμους αναπτυξιακούς οργανισμούς όπως το UNDP, την UNESCO, το DFID, το GIZ, το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών και το Coffey International για πρωτοβουλίες ανασυγκρότησης μετά τη σύγκρουση (PCR) στα σύνορα Af-Pak. Έχει επίσης συμμετάσχει σε πρωτοβουλίες ανάπτυξης ικανοτήτων στον τομέα της αντιτρομοκρατίας και της PCR στη Σιγκαπούρη, το Μπαγκλαντές, την Ελβετία, το Πακιστάν και το Αφγανιστάν.
Ο Δρ Bukhari απέκτησε το διδακτορικό του στις Διεθνείς Σχέσεις από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Nanyang (NTU) στη Σιγκαπούρη.