Ισραήλ-Αλβανία: Υπέγραψαν σύμφωνο φιλίας και συνεργασίας

Posted on Posted in Διεθνείς Ειδήσεις

Σύμφωνο φιλίας και συνεργασίας μεταξύ Αλβανίας και Ισραήλ υπεγράφη στη διάρκεια της επίσκεψης του αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα στο Τελ Αβίβ, την ώρα που παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς βρίσκεται στην Αθήνα.

Ο αλβανός πρωθυπουργός έγινε δεκτός από τον ισραηλινό ομόλογό του Μπενιαμίν Νετανιάχου, ενώ αύριο, Τρίτη, θα συναντηθεί με τον ισραηλινό πρόεδρο Ρόιβεν Ρίβλιν.

Το γραφείο Τύπου της αλβανικής κυβέρνησης ανακοίνωσε ότι ο ισραηλινός πρωθυπουργός εξέφρασε στον Έντι Ράμα την ευγνωμοσύνη του για τη βοήθεια που προσέφεραν οι Αλβανοί για την υπεράσπιση των Εβραίων κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, με την άρνησή τους να τους παραδώσουν στους Ναζί.

«Εμείς δεν ξεχνάμε ποτέ τους φίλους μας» δήλωσε ο κ. Νετανιάχου, σημειώνοντας ότι η Αλβανία ήταν η μόνη χώρα που είχε περισσότερους Εβραίους κατά τη διάρκεια του Β “Παγκοσμίου Πολέμου απ” ό,τι πριν.

Η διήμερη επίσκεψη του αλβανού πρωθυπουργού στο Ισραήλ πραγματοποιείται ακριβώς 25 χρόνια μετά την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Ο κ. Ράμα, μετά το πέρας της συνάντησης, έγραψε στο Twitter ότι συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Πηγή: www.tovima.gr