Συμφωνία των Πρεσπών: Κύρια Αποτελέσματα Αποκλειστικής Πανελλαδικής Δημοσκόπησης της Metron Analysis για το ΚΕΔΙΣΑ

Posted on Posted in Νέα ΚΕΔΙΣΑ

Το Κέντρο Διεθνών Στρατηγικών Αναλύσεων-ΚΕΔΙΣΑ λόγω των πολιτικών εξελίξεων και την επίσπευση της ψηφοφορίας για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή των Ελλήνων αποφάσισε να δημοσιεύσει τα κυριότερα αποτελέσματα αποκλειστικής πανελλαδικής τηλεφωνικής έρευνας κοινής γνώμης που διενήργησε για λογαριασμό του η εταιρία δημοσκοπήσεων Metron Analysis κατά το διάστημα 17-19 Δεκεμβρίου 2018 σε μέγεθος δείγματος 1200 ατόμων.

Α) Στο ερώτημα «Πιστεύετε ότι αν έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή των Ελλήνων θα πρέπει να υπερψηφιστεί ή όχι;» το 68% απάντησαν αρνητικά, το 23% θετικά και ένα 9% (ΔΓ/ΔΑ).

Β) Στο ερώτημα «Η Συμφωνία των Πρεσπών εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Ελλάδος ή όχι;» το 71% απάντησε ότι δεν τα εξυπηρετεί, το 19% απάντησε ότι τα εξυπηρετεί και 10% δεν απάντησαν.

Γ) Στο ερώτημα «Θα θέλατε το πολιτικό κόμμα που ψηφίσατε στις τελευταίες εθνικές εκλογές να υπερψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ή όχι;» μόλις το 21% απάντησε «ναι», το 65% απάντησε «όχι» και 14% απάντησαν (ΔΓ/ΔΑ).

Δ) Στο ερώτημα «Στις επόμενες βουλευτικές εκλογές σκέφτεστε να ψηφίσετε ένα από τα κόμματα που είναι υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών ή ένα από τα κόμματα που είναι κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών;» το 66% απάντησε ότι θα ψηφίσουν κόμμα που είναι κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, το 19% απάντησε ότι θα ψηφίσει κόμμα που είναι υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών και το 15% απάντησε (ΔΓ/ΔΑ).

Αναλυτική παρουσίαση όλων των αποτελεσμάτων θα πραγματοποιηθεί σε εκδήλωση που θα διοργανώσει το ΚΕΔΙΣΑ την Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 18.00-21.00 στο Amalia Hotel ( Αμαλίας 10, πλησίον σταθμού Μετρό «Σύνταγμα»).