Τουρκία: Ενοπλη επίθεση κατά του Ντεμιρτάς, ηγέτη του HDP

Posted on Posted in Διεθνείς Ειδήσεις

Επίθεση από αγνώστους δέχθηκε ο ηγέτης του φιλοκουρδικού κόμματος της Τουρκίας Σελαχατίν Ντεμιρτάς, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύσει η ζωή του.

Ο Ντεμιρτάς είναι σώος μετά την επίθεση που δέχθηκε το θωρακισμένο αυτοκίνητό του, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP).

«Μία σφαίρα χτύπησε το πίσω παρμπρίζ του αυτοκινήτου στην πόλη του Ντιγιάρμπακιρ», ανακοίνωσε εκπρόσωπος του κόμματος. Ο Ντεμιρτάς σε δηλώσεις του ανέφερε ότι κατάλαβαν ότι τους είχε χτυπήσει σφαίρα, όταν βγήκαν από τον αυτοκίνητο, μαζί με τους άνδρες ασφαλείας που τον συνόδευαν. Πρόσθεσε ότι η αστυνομία πήρε το αυτοκίνητο αλλά ότι δεν βρέθηκε κάλυκας σφαίρας σ” αυτό.

«Ο θάνατος είναι εντολή του Θεού», έγραψε ο Ντεμιρτάς στον λογαριασμό του στο Twitter έπειτα από την απόπειρα εναντίον του.

Ο Ντεμιρτάς οδήγησε το HDP στις εκλογές τον Ιούνιο με μεγάλη επιτυχία, καθώς το κόμμα του μπήκε πρώτη φορά στο κοινοβούλιο, αφαιρώντας την απόλυτη πλειοψηφία από το κυβερνόν Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK). Το ΑΚ ανέκτησε την πλειοψηφία του σε δεύτερο γύρο εκλογών αυτό το μήνα, αλλά το HDP έχει κρατήσει ποσοστό ψηλότερο από το αναγκαίο 10% για να παραμείνει στη βουλή.

Πηγή: www.kathimerini.gr