Νέες «μεγάλης κλίμακας επιθέσεις» στην Ευρώπη ετοιμάζει η ISIS

Posted on Posted in Διεθνείς Ειδήσεις

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος προετοιμάζει νέες «μεγάλης κλίμακας επιθέσεις» στην Ευρώπη, ανακοίνωσε η Europol.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει αναπτύξει «μία νέα επιχειρησιακή ικανότητα για την πραγματοποίηση νέας εκστρατείας με μεγάλης κλίμακας επιθέσεις» επικεντρωμένες στην Ευρώπη, προειδοποίησε ο διευθυντής της Europol Ρομπ Γουέινραϊτ στο Άμστερνταμ ανακοινώνοντας την σύσταση ενός νέου Ευρωπαϊκού Κέντρου κατά της Τρομοκρατίας.

Οι αναλυτές της Europol θεωρούν ότι το Ισλαμικό Κράτος «προετοιμάζει νέες επιθέσεις στα κράτη μέλη της ΕΕ και ιδιαίτερα στη Γαλλία», αναφέρεται σε έκθεση που παρουσίασε ο διευθυντής της Europol.

Στο Λονδίνο, εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε ότι οι βρετανικές αρχές εξετάζουν το τελευταίο βίντεο που δημοσιοποιήθηκε σήμερα από το κέντρο ενημέρωσης του Ισλαμικού Κράτους, το οποίο περιέχει εικόνες και τις τελευταίες δηλώσεις εννέα ατόμων που συμμετείχαν στις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι και στο οποίο διατυπώνεται απειλή κατά της Βρετανίας.

«Εξετάζουμε το τελευταίο αυτό βίντεο προπαγάνδας, μία ακόμη ενέργεια μίας αποκρουστικής τρομοκρατικής οργάνωσης που βρίσκεται σαφώς σε παρακμή και υποχώρηση», δήλωσε στους δημοσιογράφους η εκπρόσωπος του βρετανού πρωθυπουργού.

Πηγή: www.tovima.gr