Ανακοίνωση Webinar: Υβριδικός Πόλεμος: Από την Κριμαία στην Ανατολική Μεσόγειο-17/18 Ιουνίου 2020

Posted on Posted in Νέα ΚΕΔΙΣΑ, Σεμινάρια

Το Κέντρο Διεθνών Στρατηγικών Αναλύσεων (ΚΕΔΙΣΑ) διοργανώνει διαδικτυακό σεμινάριο στην Αγγλική γλώσσα με τίτλο «Υβριδικός Πόλεμος: Από την Κριμαία στην Ανατολική Μεσόγειο». Το διαδικτυακό σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε δύο συνεδρίες. Η πρώτη συνεδρία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020 από 19.00-21.00 ώρα Ελλάδας (17.00-19.00 ώρα ΗΒ). Η δεύτερη συνεδρία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020 από τις 19.00-21.00 ώρα Ελλάδας (17.00-19.00 ώρα ΗΒ). Το συνολικό κόστος συμμετοχής για το 4ωρο διαδικτυακό σεμινάριο είναι 20 ευρώ. Αν κάποιος επιθυμεί να παρακολουθήσει μόνο μία συνεδρία, τότε το κόστος για κάθε συνεδρία είναι 10 ευρώ. Οι συνεργάτες του ΚΕΔΙΣΑ (Κύριοι Ερευνητές, Αναλυτές και Δόκιμοι Αναλυτές) μπορούν να παρακολουθήσουν το διαδικτυακό σεμινάριο δωρεάν χωρίς να χρειαστεί να προβούν στην αγορά εισιτηρίων από την πλατφόρμα eventbrite. Εισηγητής του διαδικτυακού σεμιναρίου είναι ο Δρ. Βασίλη Κάππης, Λέκτορας Σπουδών Ασφαλείας στο Πανεπιστήμιο του Μπάκιγχαμ και Αναπληρωτής Διευθυντής του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας και Πληροφοριών του Πανεπιστημίου Μπάκιγχαμ (BUCSIS).

Για να αγοράσετε εισιτήρια, πατήστε τον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.eventbrite.com/e/hybrid-warfare-from-crimea-to-the-eastern-mediterranean-tickets-107803840188

Σε όσους αγοράσουν εισιτήρια θα τους αποσταλεί αυτόματα ο σχετικός σύνδεσμος και ο κωδικός συμμετoχής τους στην πλατφόρμα Zoom στο email τους.

Σύντομη Περιγραφή Webinar

Η κατάληψη της Κριμαίας από τη Ρωσία το 2014 υπήρξε καταλυτική ως προς το να φέρει την έννοια του υβριδικού πολέμου στο προσκήνιο. Ο στόχος ήταν η κατανόηση της εξέλιξης του επιχειρησιακού περιβάλλοντος στο σύγχρονο πεδίο μάχης, το οποίο υπερβαίνει τον αυστηρό διαχωρισμό μεταξύ συμβατικού και ασύμμετρου πολέμου. Στην περίπτωση της Κριμαίας, η εκτεταμένη χρήση των ΜΜΕ και των κοινωνικών δικτύων με σκοπούς προπαγάνδας και παραπληροφόρησης, καθώς και η σύζευξη των μη συμβατικών δυνάμεων με τη Ρωσική στρατιωτική μηχανή εξέπληξαν τους ιθύνοντες. Κατά το πρώτο μέρος του webinar (1η μέρα) θα εξετάσουμε την αναλυτική και πολιτική χρησιμότητα της έννοιας του υβριδικού πολέμου με αναφορά στην περίπτωση της Κριμαίας. Στο 2ο μέρος του webinar (2η μέρα) θα αναλύσουμε τις υβριδικές απειλές και τακτικές σε σχέση με τα Ελληνο-Τουρκικά. Το τελευταίο διάστημα, οι Ελληνο-Τουρκικές σχέσεις έχουν λάβει ένα διευρυμένο χαρακτήρα, πέρα από τις συμβατικές διαστάσεις, περιλαμβάνοντας προκλήσεις όπως η παράνομη μετανάστευση και το webinar θα εστιάσει στη δυναμική των Ελληνο-Τουρκικών σχέσεων υπό αυτό το πρίσμα.

Σύντομο Βιογραφικό Εισηγητή

Ο Δρ. Βασίλης Κάππης είναι Αναπληρωτής Διευθυντής και Λέκτορας στο Centre for Security and Intelligence Studies του Πανεπιστημίου του Buckingham (BUCSIS), καθώς επίσης και επισκέπτης-καθηγητής στο War Studies University της Πολωνίας. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εντοπίζονται στη γεωπολιτική, τις στρατηγικές σπουδές και την ανάλυση εξωτερικής πολιτικής. Διαθέτει εμπειρία στη διαμόρφωση συμβατικών και εξειδικευμένων προγραμμάτων σπουδών στις Διεθνείς Σχέσεις και την Ασφάλεια. Έχει συμμετάσχει σε πλήθος συνεδρίων, ενώ έχει βραβευθεί για το επίπεδο της ακαδημαϊκής του διδασκαλίας από το Πανεπιστήμιο του Σύδνεϋ (2013).

KEDISA--ενημέρωση2