Δεξίωση για την κοπή της βασιλόπιτας του ΚΕΔΙΣΑ στο IST College-17/02/2020

Posted on Posted in Εκδηλώσεις, Νέα ΚΕΔΙΣΑ

Την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκε στις φιλόξενες εγκαταστάσεις του IST College στην Αθήνα η Δεξίωση για την κοπή της Βασιλόπιτας του Κέντρου Διεθνών Στρατηγικών Αναλύσεων-ΚΕΔΙΣΑ για το έτος 2020. Στη δεξίωση παρέστησαν πρώην Υπουργοί, Πρέσβεις, Διπλωμάτες, Στελέχη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, Στελέχη Πολιτικών Κομμάτων, Εκπρόσωποι Ξένων Διπλωματικών Αποστολών στην Ελλάδα, Εκπρόσωποι Ελληνικών και Ξένων Ερευνητικών Φορέων, οι συνεργάτες και πλήθος φίλων του ΚΕΔΙΣΑ. Ιδιαίτερη τιμή για το ΚΕΔΙΣΑ αποτέλεσε η παρουσία των πρώην Υφυπουργών Εξωτερικών και Βιομηχανίας κ.κ. Ιωάννη Βαληνάκη και Θεόδωρου Δαμιανού,  του Εκπροσώπου του Α/ΓΕΝ (Αντιναύαρχος κ.Στυλιανός Πετράκης) Αντιπλοιάρχου κ.Βαρεμέντε Δημητρίου, του Επίτιμου Α/ΓΕΣ κ.Κωνσταντίνου Γκίνη, των Αντιστρατήγων ε.α. κ.κ.Ιπποκράτη Δασκαλάκη, Ιωάννη Μπαλτζώη, Λάμπρου Τζούμη και Ευθυμίου Χαροκόπου, του Αντιναυάρχου ε.α. κ.’Αγγελου Χρυσικόπουλου, του Διευθυντή Εκπαιδεύσεως της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων(ΣΣΕ) Ταξιάρχου κ. Αναστασίου Πολύχρονου, της Προέδρου των Republicans Abroad στην Ελλάδα κας Αικατερίνης Παπαθανασίου, της Προέδρου του Ελληνικού Τμήματος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων κας Σάγιας Τσαουσίδου, της πρέσβεως της Χιλής κα Ximena Ares, των αναπληρωτών πρέσβεων της Πορτογαλίας κ.Joao Ricardo Mendes, της Ελβετίας κ.Marc Bruchez και της Λιθουανίας κας Ruta Vaiciuniene, της Συμβούλου Α’ της πρεσβείας της Σερβίας κας Aleksandra Stankovic, του Συμβούλου Α’ της πρεσβείας της Ουγγαρίας κ.Tamas Toth, του Προξένου της πρεσβείας της Δημοκρατίας της Κορέας κ.Gyoyeon Lee, του Γραμματέα Β’ της πρεσβείας της Αλβανίας κ. Eno Collaku,  της Επίτιμης Προξένου του Ισημερινού κας Susana Vasquez Alvear, του Διευθυντή του Ιδρύματος Konrad Adenauer στην Ελλάδα κ. Henri Bohnet και του Διευθυντή του Ιδρύματος Friedrich Ebert στην Ελλάδα κ. Ulrich Storck.

Ο Ιδρυτής & Πρόεδρος Δ.Σ. του ΚΕΔΙΣΑ Δρ. Ανδρέας Γ.Μπανούτσος στη σύντομη ομιλία έκανε έναν αναλυτικό απολογισμό των δράσεων του ΚΕΔΙΣΑ για το 2019 αναφέροντας ότι διοργάνωσε συνολικά, πέντε(5) ανοικτές εκδηλώσεις  και τρία(3) εκπαιδευτικά σεμινάρια ενώ στην ιστοσελίδα του δημοσιεύτηκαν δεκάδες αναλύσεις και ερευνητικές εργασίες νέων επιστημόνων του κλάδου των Διεθνών Σχέσεων και των Στρατηγικών Σπουδών, τους οποίους  το ΚΕΔΙΣΑ κατά την 5ετή λειτουργία του υποστηρίζει με συνέπεια ενισχύοντας τη νέα γενιά. Κλείνοντας τη σύντομη ομιλία του ευχαρίστησε θερμά τα μέλη του Δ.Σ. του ΚΕΔΙΣΑ και τους πολυάριθμους συνεργάτες του Κέντρου, ενώ ειδική μνεία έκανε στην κα Δάφνη Φουντουκάκου (Ιδιοκτήτρια του IST College) και τον κ.Ιωάννη Μηναδάκη (Διευθύνοντα Σύμβουλο του IST College) για την ευγενική υποστήριξη και την φιλοξενία που παρέχει το IST College στις δραστηριότητες του ΚΕΔΙΣΑ από το Φθινόπωρο του 2018. Aκολούθησε η πατροπαράδοτη κοπής της βασιλόπιτας από τον Ιδρυτή & Πρόεδρο Δ.Σ. του ΚΕΔΙΣΑ Δρ.Ανδρέα Γ.Μπανούτσο παρουσία του Γενικού Γραμματέα του ΚΕΔΙΣΑ κ.Όμηρου Τσάπαλου, του Δ/ντη Ερευνών του ΚΕΔΙΣΑ Δρ.Πέτρου Βιολάκη, του μέλους του Δ.Σ. κας Αναστασίας Τσιμπίδη καθώς και των ασκούμενων φοιτητών στο ΚΕΔΙΣΑ που βοήθησαν στη διοργάνωση της δεξίωσης. Τυχερή της βραδιάς ήταν η κα Καίτη Ψαρρού που κέρδισε το φλουρί της βασιλόπιτας. Το δώρο για την τυχερή της βραδιάς ήταν μία αναμνηστική πυξίδα γραφείου για να δείχνει την πορεία για το 2020.

CR2_4380

CR2_4432
Ο Ιδρυτής & Πρόεδρος Δ.Σ. Δρ. Ανδρέας Γ.Μπανούτσος κόβει την βασιλόπιτα του ΚΕΔΙΣΑ για το 2020.

CR2_4397

CR2_4392

CR2_4463
Τα μέλη Δ.Σ. και οι συνεργάτες του ΚΕΔΙΣΑ σε αναμνηστική φωτογραφία.

CR2_4406

CR2_4434

CR2_4435

CR2_4449
Ο Ιδρυτής & Πρόεδρος Δ.Σ. ΚΕΔΙΣΑ Δρ.Ανδρέας Γ.Μπανούτσος με την τυχερή της βραδιάς κα Καίτη Ψαρρού.

CR2_4453

CR2_4332
Ο Ιδρυτής & Πρόεδρος Δ.Σ. ΚΕΔΙΣΑ Δρ.Ανδρέας Γ.Μπανούτσος με τον πρώην Υφυπουργό Βιομηχανίας κ.Θεόδωρο Δαμιανό.

CR2_4270
Ο Ιδρυτής & Πρόεδρος Δ.Σ. ΚΕΔΙΣΑ Δρ.Ανδρέας Γ.Μπανούτσος με τον Εκπρόσωπο του Α/ΓΕΝ Αντιπλοίαρχο κ.Δημήτριο Βαρεμέντε.

CR2_4464
Ο Ιδρυτής & Πρόεδρος Δ.Σ. ΚΕΔΙΣΑ Δρ.Ανδρέας Γ.Μπανούτσος με τον Αρχιμανδρίτη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ.Αρίσταρχο Γκρέκα.

CR2_4268
Ο Ιδρυτής & Πρόεδρος Δ.Σ. ΚΕΔΙΣΑ Δρ.Ανδρέας Γ.Μπανούτσος (μέσον) με τον Επίτιμο Α/ΓΕΣ κ.Κωνσταντίνο Γκίνη(αριστερά) και τον Δημοσιογράφο & Συγγραφέα κ.Κώστα Μαρδά(δεξιά).

CR2_4274
Ο Ιδρυτής & Πρόεδρος Δ.Σ. ΚΕΔΙΣΑ Δρ.Ανδρέας Γ.Μπανούτσος  με τον Αντιστράτηγο ε.α. και νέο Πρόεδρο Δ.Σ. του ΕΛΙΣΜΕ κ. Ιωάννη Μπαλτζώη.

CR2_4297
Ο Ιδρυτής & Πρόεδρος Δ.Σ. ΚΕΔΙΣΑ Δρ.Ανδρέας Γ.Μπανούτσος με τον Αντιστράτηγο ε.α. κ.Λάμπρο Τζούμη.

CR2_4278
Ο Ιδρυτής & Πρόεδρος Δ.Σ. ΚΕΔΙΣΑ Δρ.Ανδρέας Γ.Μπανούτσος με τον Αντιστράτηγο ε.α. και Δ/ντη Μελετών του ΕΛΙΣΜΕ κ.Ιπποκράτη Δασκαλάκη.

CR2_4322
Ο Ιδρυτής & Πρόεδρος Δ.Σ. ΚΕΔΙΣΑ Δρ.Ανδρέας Γ.Μπανούτσος με τον Δ/ντη Εκπαιδεύσεως της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων Ταξίαρχο κ.Αναστάσιο Πολύχρονο.

CR2_4330
Ο Ιδρυτής & Πρόεδρος Δ.Σ. ΚΕΔΙΣΑ Δρ.Ανδρέας Γ.Μπανούτσος με τον Αντιναύαρχο ε.α. κ. Άγγελο Χρυσικόπουλο.

CR2_4273
Ο Ιδρυτής & Πρόεδρος Δ.Σ. ΚΕΔΙΣΑ Δρ.Ανδρέας Γ.Μπανούτσος με την Πρέσβη της Χιλής στην Ελλάδα κα Ximena Ares.

CR2_4300
Ο Ιδρυτής & Πρόεδρος Δ.Σ. ΚΕΔΙΣΑ Δρ.Ανδρέας Γ.Μπανούτσος με τον Αναπληρωτή Πρέσβη της Πορτογαλίας στην Ελλάδα κ.Joao Ricardo Mendes.

CR2_4260
Ο Ιδρυτής & Πρόεδρος Δ.Σ. ΚΕΔΙΣΑ Δρ.Ανδρέας Γ.Μπανούτσος με τον Αναπληρωτή Πρέσβη της Ελβετίας στην Ελλάδα κ.Marc Bruchez.

CR2_4282
Ο Ιδρυτής & Πρόεδρος Δ.Σ. ΚΕΔΙΣΑ Δρ.Ανδρέας Γ.Μπανούτσος με την Αναπληρωτή Πρέσβη της Λιθουανίας στην Ελλάδα κα Ruta Vaiciuniene.

CR2_4314
Ο Ιδρυτής & Πρόεδρος Δ.Σ. ΚΕΔΙΣΑ Δρ.Ανδρέας Γ.Μπανούτσος με τον Σύμβουλο Α” της πρεσβείας της Ουγγαρίας στην Ελλάδα κ.Tamas Toth.

CR2_4292
Ο Ιδρυτής & Πρόεδρος Δ.Σ. ΚΕΔΙΣΑ Δρ.Ανδρέας Γ.Μπανούτσος με την Σύμβουλο Α” της πρεσβείας της Σερβίας στην Ελλάδα κα Aleksandra Stankovic.

CR2_4459
Ο Ιδρυτής & Πρόεδρος Δ.Σ. ΚΕΔΙΣΑ Δρ.Ανδρέας Γ.Μπανούτσος με τον Πρόξενο της πρεσβείας της Δημοκρατίας της Κορέας στην Ελλάδα κ. Gyoyeon Lee.

CR2_4286
Ο Ιδρυτής & Πρόεδρος Δ.Σ. ΚΕΔΙΣΑ Δρ.Ανδρέας Γ.Μπανούτσος με τον Γραμματέα Β” της πρεσβείας της Αλβανίας στην Ελλάδα κ. Eno Collaku.

CR2_4280
Ο Ιδρυτής & Πρόεδρος Δ.Σ. ΚΕΔΙΣΑ Δρ.Ανδρέας Γ.Μπανούτσος (μέσον) με τον Διευθυντή του Ιδρύματος Konrad Adenauer στην Ελλάδα κ. Henri Bohnet(αριστερά) και τον Διευθυντή του Ιδρύματος Friedrich Ebert στην Ελλάδα κ. Ulrich Storck(δεξιά).

CR2_4340
Ο Ιδρυτής & Πρόεδρος Δ.Σ. ΚΕΔΙΣΑ Δρ.Ανδρέας Γ.Μπανούτσος  με την Επίτιμη Πρόξενο του Ισημερινού κα Susana Vasquez Alvear (αριστερά) και την Δικηγόρο κα Παναγιώτα Κυριακίδου (δεξιά).

CR2_4254
Ο Ιδρυτής & Πρόεδρος Δ.Σ. ΚΕΔΙΣΑ Δρ.Ανδρέας Γ.Μπανούτσος  με την Πρόεδρο των Republicans Abroad στην Ελλάδα κα Αικατερίνη Παπαθανασίου.

CR2_4284
Ο Ιδρυτής & Πρόεδρος Δ.Σ. ΚΕΔΙΣΑ Δρ.Ανδρέας Γ.Μπανούτσος με την Πρόεδρο του Ελληνικού Τμήματος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων κα Σάγια Τσαουσίδου(αριστερά) και τον Γενικό Γραμματέα του Ελληνικού Τμήματος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων κ.Παναγιώτη Σφαέλο.

CR2_4361
Ο Ιδρυτής & Πρόεδρος Δ.Σ. ΚΕΔΙΣΑ Δρ.Ανδρέας Γ.Μπανούτσος  με την Αντιπρόεδρο του Ελληνικού Τμήματος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων κα Μύρνα Νικολαΐδου και τον σύζυγό της κ.Παναγιώτη Φράγκο Αξιωματικό του Ελληνικού Στρατού.

CR2_4348
Ο Ιδρυτής & Πρόεδρος Δ.Σ. ΚΕΔΙΣΑ Δρ.Ανδρέας Γ.Μπανούτσος με την Γενική Συντονίστρια Μητρώου Πολιτικών Στελεχών της ΝΔ κα Μαρία Καλπουζάνη και τον Γενικό Γραμματέα του ΚΕΔΙΣΑ κ.Όμηρο Τσάπαλο.

CR2_4242
Ο Ιδρυτής & Πρόεδρος Δ.Σ. ΚΕΔΙΣΑ Δρ.Ανδρέας Γ.Μπανούτσος με την Πρόεδρο του Φιλανθρωπικού Συλλόγου «ΑΓΑΠΗ & ΦΡΟΝΤΙΔΑ» κα Νανά Κουμπλή και το Στέλεχος της Τράπεζας Αττικής κ.Ιωάννη Κουμπλή.

CR2_4316
Ο Ιδρυτής & Πρόεδρος Δ.Σ. ΚΕΔΙΣΑ Δρ.Ανδρέας Γ.Μπανούτσος με τον Επιχειρηματία κ.Δημήτριο Γιαννίδη και τη σύζυγό του κα Έλλη Νικολογιάννη.

CR2_4346
Ο Ιδρυτής & Πρόεδρος Δ.Σ. ΚΕΔΙΣΑ Δρ.Ανδρέας Γ.Μπανούτσος  με την Δικηγόρο και Δημοσιογράφο κα Μαρία-Αρετή Ζιαζιά.

CR2_4457
Ο Ιδρυτής & Πρόεδρος Δ.Σ. ΚΕΔΙΣΑ Δρ.Ανδρέας Γ.Μπανούτσος  με την Δημοσιογράφο κα Μαρία Χατζηνικολάου και τον Δ/ντη Ερευνών του ΚΕΔΙΣΑ Δρ.Πέτρο Βιολάκη.

CR2_4320
Από αριστερά προς τα δεξιά: Ο κ. Joao Ricardo Mendes (Αναπληρωτής Πρέσβης της Πορτογαλίας στην Ελλάδα), ο κ.Marc Bruchez (Αναπληρωτής Πρέσβης της Ελβετίας στην Ελλάδα), η κα Aleksandra Stankovic (Σύμβουλος Α” της πρεσβείας της Σερβίας στην Ελλάδα) και ο κ. Tamas Toth (Σύμβουλος Α” της πρεσβείας της Ουγγαρίας στην Ελλάδα).

CR2_4294
Από αριστερά προς τα δεξιά: Ο κ. Βασίλης Δαλάκας (Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων), ο κ.Σωτήρης Κατσέλος (Επικοινωνιολόγος και Αναλυτής του ΚΕΔΙΣΑ), η κα Aleksandra Stankovic (Σύμβουλος Α” της πρεσβείας της Σερβίας στην Ελλάδα), ο κ. Henri Bohnet (Διευθυντής του Ιδρύματος Konrad Adenauer στην Ελλάδα) και ο κ. Ulrich Storck (Διευθυντής του Ιδρύματος Friedrich Ebert στην Ελλάδα).

CR2_4262
Ο Ιδρυτής & Πρόεδρος Δ.Σ. ΚΕΔΙΣΑ Δρ.Ανδρέας Γ.Μπανούτσος με τον Γενικό Γραμματέα του ΚΕΔΙΣΑ κ.Όμηρο Τσάπαλο.

CR2_4258
Ο Ιδρυτής & Πρόεδρος Δ.Σ. ΚΕΔΙΣΑ Δρ.Ανδρέας Γ.Μπανούτσος  με το μέλος του Δ.Σ. του ΚΕΔΙΣΑ κα Αναστασία Τσιμπίδη.

CR2_4318
Ο Ιδρυτής & Πρόεδρος Δ.Σ. ΚΕΔΙΣΑ Δρ.Ανδρέας Γ.Μπανούτσος με τον Ύπατο Κυβερνήτη της Ευρώπης (Sons of Pericles-AHEPA) και Κύριο Ερευνητή του ΚΕΔΙΣΑ κ. Δημήτριο Ράπτη.