Συνεργασία ΚΕΔΙΣΑ με το Ισραηλινό Think Tank RIMA

Posted on Posted in Νέα ΚΕΔΙΣΑ

KEDISA-RIMA

To Κέντρο Διεθνών Στρατηγικών Αναλύσεων (ΚΕΔΙΣΑ) ανακοινώνει τη συνεργασία του με το ισραηλινό Think Tank ‘Research on Islam and Muslims in Africa’ (RIMA) στο πλαίσιο της σύναψης συνεργασιών με ξένα ερευνητικά ινστιτούτα με στόχο πάντα την προαγωγή της έρευνας στο ευρύ πεδίο των Διεθνών Σχέσεων.

H συνεργασία ΚΕΔΙΣΑ και RIMA επικεντρώνεται κατ’ αρχήν σε από κοινού δημοσιεύσεις αναλυτικών κειμένων, κοινή διοργάνωση διασκέψεων και σεμιναρίων καθώς και υποβολής κοινών ερευνητικών προγραμμάτων.

Το RIMA προάγει την έρευνα για το Ισλάμ στην Αφρική, για τις μουσουλμανικές χώρες και κοινότητες στην Αφρική, την εξάπλωση του ριζοσπαστικού Ισλάμ καθώς επίσης και θέματα που άπτονται της περιβαλλοντικής ασφάλειας, τη σύνδεση μεταξύ ένοπλων συγκρούσεων και κλιματικής αλλαγής και την ‘περιβαλλοντική’ μετανάστευση. Η δεξαμενή των αναλυτών του RIMA αποτελείται από καταξιωμένους επιστήμονες και ερευνητές.

Ιδρυτής και Διευθυντής του RIMA είναι ο Δρ. Μοshe Terdiman, επιστημονικός συνεργάτης- ερευνητής στο Ezri Center for Iran and Persian Gulf Studies του Πανεπιστημίου της Haifa στο Ισραήλ. Στο παρελθόν είχε εργαστεί ως λέκτορας στο Ινστιτούτο Arava για Περιβαλλοντικές Σπουδές και στο Πρόγραμμα για επίλυση συγκρούσεων στο Τμήμα  Γεωγραφίας και Περιβαλλοντικής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Ben Gurion του Ισραήλ.