Δηλώσεις του Αναλυτή του ΚΕΔΙΣΑ Δρ. Σπύρου Πλακούδα στο «Τηλεγράφημα»

Posted on Posted in Νέα ΚΕΔΙΣΑ

Ο Αναλυτής του ΚΕΔΙΣΑ Δρ. Σπύρος Πλακούδας έκανε δηλώσεις στην έγκριτη ενημερωτική ιστοσελίδα «Τηλεγράφημα» για την προκλητικότητα της Τουρκίας. Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά τις δηλώσεις του παρακάτω:

Η Ελλάδα έχει μπει στο… μάτι του Σουλτάνου Ερντογάν και το αποκορύφωμα ήταν η άρνηση της έκδοσης των 8 Τούρκων αξιωματικών που έδωσε το έναυσμα για τις προκλήσεις. Για τη στάση αυτή εις βάρος της χώρας μας ο κ.Πλακούδας εξηγεί: «Λόγω του τέλματος της υπερφιλόδοξης πολιτικής του στη Συρία και εν αναμονή του κρίσιμου δημοψηφίσματος για το προεδρικό σύστημα, ο Ερντογάν αναζητά ήσσονες νίκες έναντι υποχωρητικών αντιπάλων – και Κύπρο. Η αδυναμία των Τουρκικών ενόπλων δυνάμεων αποτελεί τροχοπέδη για τυχόν στρατιωτικές περιπέτειες, όχι όμως παράγοντα εφησυχασμού».

Φαίνεται πως η τουρκική πλευρά δε θα πάει τα πράγματα στα άκρα. Εμείς ως Ελλάδα όμως, είμαστε σε θέση να απαντήσουμε σε προκλήσεις όλων των ειδών; Ο αναλυτής του ΚΕΔΙΣΑ τονίζει: «Αν ο Ερντογάν διαγνώσει καίρια αδυναμία στην άμυνα και ασφάλεια της Ελλάδας, θα την εκμεταλλευτεί στο έπακρον λόγω της απελπισμένης θέσης του. Το προσφυγικό/μεταναστευτικό απεδείχθη άλλωστε εξαιρετικός μοχλός πίεσης στη διάθεσή του έναντι της Ελλάδας και της ΕΕ. Μόνο μια επίδειξη ισχύος εκ μέρους της Αθήνας θα έπειθε τον Ερντογάν πως το κόστος υπερβαίνει το όφελος μιας τυχόν περιπέτειας στο Αιγαίο Πέλαγος ή την Κύπρο».

Πηγή: http://www.tilegrafima.gr/eipan-sto-tilegrafima/i-elliniki-epideixi-ischyos-tha-stamatisei-ton-erntogan-i-tourkiki-proklitikotita-kai-i-apelpisia-tou-soultanou/