Πρόσφυγες και μετανάστες αποχωρούν, αφού έχουν πρώτα καταγραφεί,  από το κέντρο φιλοξενίας στο Σχιστό, Αθήνα, Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016. Στην Αθήνα μεταφέρονται με λεωφορεία οι Αφγανοί πρόσφυγες που βρίσκονταν στην Ειδομένη, μετά την επιχείρηση εκκένωσης των σιδηροδρομικών γραμμών του ΟΣΕ. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, το απόγευμα λίγο πριν από την άφιξη των προσφύγων στην Αθήνα θα αποφασιστεί σε ποιον από τους χώρους φιλοξενίας θα μεταφερθούν. Αυτή την ώρα τα κέντρα φιλοξενίας σε Ελαιώνα, Ελληνικό και Σχιστό είναι πλήρη και ανάλογα με τις αποχωρήσεις φιλοξενούμενων που θα σημειωθούν σήμερα και τις κενές θέσεις που θα δημιουργηθούν, θα γίνουν και οι ανάλογες τοποθετήσεις. Το ίδιο θα συμβεί και για τους πρόσφυγες που βρίσκονται στον Πειραιά και δεν έχουν τα απαιτούμενα χαρτιά για να κινηθούν προς τα σύνορα. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

Αυτές είναι οι νέες προτάσεις της Ε.Ε. προς την Τουρκία

Posted on Posted in Διεθνείς Ειδήσεις

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το οποίο ισχυρίζεται ότι έχει στην κατοχή του το προσχέδιο της πρότασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Τουρκία, το έγγραφο αυτό προβλέπει την άμεση επιστροφή προσφύγων και μεταναστών στην Τουρκία από τα ελληνικά νησιά ανεξάρτητα από την εθνικότητά τους.
Για κάθε Σύρο πρόσφυγα που επιστρέφει στην Τουρκία από την Ελλάδα, η Ε.Ε. δεσμεύεται να παίρνει και έναν απευθείας από την γειτονική χώρα.

Διαβάστε περισσότερα στο www.ethnos.gr